Miksi kurssille?

kirjoittanut Sara Laajavaara

Hei, minun nimeni on Sara Laajavaara ja haluaisin kertoa teille jotain DreamUp -kurssista!

DreamUp -kurssi on lyhyesti sanottuna Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden yhteinen tapahtumatuotannon projektikurssi, jonka päätavoitteena on toteuttaa yrittäjyyshenkinen tapahtuma EduFutura -yhteistyössä. Kurssi sekä ennen kaikkea tapahtuman itsenäinen suunnittelu ja toteutus tarjoavat sinulle erilaisia työkaluja sekä uusia näkökulmia tapahtumatuotantoon, projektinhallintaan, tulevaan työelämään sekä myös yrittäjyyteen.

Olin itse mukana vuoden 2019-2020 kurssilla. Syksyllä 2019 tullessani ensimmäiseen tapaamiseen olin todella innoissani, pääsisinhän osaksi luomaan jotain uutta, jossa näkyisi myös minun ajatusmaailmani. Minulla ei tosiaankaan ollut mitään tietoa tapahtuman järjestämisestä ennen tätä kurssia. Heti ensimmäisestä kerrasta lähtien opettajat painottivatkin meille, että tulossa on ihka oikea tapahtuma, jonka saisimme koota itse. Opettajat antoivat meille langat käsiin ja koettivat parhaansa mukaan seurata sekä ohjeistaa meitä tarvittaessa.

Itse päädyin ”toiminnallisuudet ja tilasuunnittelu” -tiimiin ja omaan vastuualueeseeni kuuluivat muun muassa tapahtumapaikan pohjapiirroksen teko, bändin hankinta, budjetin seuranta sekä uratarinoiden hankinta. Uratarinat olisivat olleet yksityisten yritysten perustajien haastatteluja, joilla olisimme saaneet tarkemman näkemyksen yrittäjien elämästä. Projektiryhmän muita tiimejä olivat Yhteistyökumppanit-tiimi sekä viestintätiimi. Näin ollen tavoitteena oli, että jokainen pääsisi toteuttamaan mieleisiä työtehtäviä ja kehittämään haluamiaan taitoja.

Matka kohti tapahtumaa oli mielenkiintoinen, ja vaikka emme päässeet tänä vuonna koronaviruksen vuoksi lopullista tapahtumaa järjestämään, nautin olla osana tuota ryhmää. Itse voin sanoa oppineeni toimimaan paremmin ryhmässä ja olemaan normaalia sinnikkäämpi. Kaikki saadaan hoidettua hyvällä ryhmällä ja yhteistyöllä! Lopullisessa ryhmässämme oli vain 8 henkilöä, joten tekemistä riitti kyllä kaikille ja innostusta sitäkin enemmän.

Jos olet kiinnostunut projektin läpiviemisestä sekä tapahtuman järjestämisestä, niin suosittelen osallistumaan DreamUp-tapahtumatuotannon kurssille. Lisäksi jos yrittäjyys kiinnostaa, mutta et ole vielä valmis perustamaan omaa yritystä tai toimimaan muutoin yrittäjämäisesti, kurssi voi antaa arvokasta näkemystä yrittäjyyteen sekä siihen liittyviin taitoihin. Kurssista ei muodostu sinulle liiallista taakkaa, kun asiat tehdään yhteistyössä. Lopulta huomaat saaneesi uuden kokemuksen sekä paljon uusia taitoja takataskuusi!