Osuuskunta Xiple

Xiple on IT:stä ja uuden oppimisesta kiinnostuneiden opiskelijoiden osuuskunta, joka osallistuu mm. erilaisiin asiakasprojekteihin ja tapahtumiin. Osuuskuntalaisia ovat mm. Renne Hirsimäki, Tuomas Änäkkälä, Niko Vuolle ja Joel Tolvanen, ja he ovat pääosin tietojärjestelmätieteen opiskelijoita. DreamUpin kokemustorilla Xiplen pisteellä on mahdollisuus luoda Snapchatiin omaa Lens-sisältöä.

xiplelense-1

Xipleläisistä osa on tullut mukaan osuuskunnan toimintaan määrätietoisesti, osa taas puolivahingossa. Rennen oma juttu on teknologian tuomien mahdollisuuksien ymmärtäminen ja niiden luominen niin arjessa kuin liiketoiminnassa: ”Kun lähdin opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä yliopistoon, päätin oppia, kuinka tietojärjestelmät toimivat, mutta en kuitenkaan halunnut koodata työkseni. Ikinä.” Myöhemmin hän kuitenkin ymmärsi, kuinka tärkeää ohjelmointi on tietojärjestelmien ja IT:n ymmärtämisen kannalta, ja nyt hän koodaa vapaa-ajallaan, työssään, harrastuksessaan sekä opintoja ja tutkimusta varten. Myös Tuomas koodaa työkseen, vaikka hänkään ei alun perin ollut ohjelmoinnista kiinnostunut, eikä ole varma onko ohjelmointi lopulta hänen oma juttunsa.

Osuuskunnan jäseniä yhdistää into ratkaista arjen ongelmia ja nähdä työnsä jälki. Niko oli kiinnostunut liiketoiminnasta ja teknologiasta, joten hän hakeutui opiskelemaan tietojärjestelmätiedettä. ”Siinä samalla myös se oma juttuni tällä alalla on pikkuhiljaa hahmottunut ja tarkentunut, kun on päässyt kuulemaan ja oppimaan monipuolisesti alasta ja sen mahdollisuuksista”, Niko kertoo. Myös Joelin oma juttu on löytynyt opintojen edetessä: ”Ennen yliopistoa en ollut juurikaan esimerkiksi ohjelmointiin suuntautunut, mutta kun sitä lopulta opiskelujen lomassa joutui kokeilemaan niin huomasi miten tyydyttävää se voi olla. Myös mielikuva ylenpalttisesta vaikeudesta karisi sen myötä.”

Joulukuussa Snapchat julkaisi Lens Studio -ohjelman, jonka avulla jokainen voi tehdä omia hauskoja efektejä itselleen, ystäville ja koko maailmalle. ”Tulemme DreamUpiin näyttämään askel kerrallaan, kuinka näiden tekeminen onnistuu vain minuuteissa, ja että teknologia ei ole vaikea ja pelottava asia oppia, vaan helppoa, hauskaa ja mukaansatempaavaa!”

Tutustu Xipleen tarkemmin osoitteessa https://www.xiple.io/

logo_piste_vasen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s