Joonas Pylvinen, taisteluensiapuharjoite

Joonas Pylvinen on neljännen vuoden ohjelmistotekniikan insinööriopiskelija Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Joonas on DreamUpin Kokemustorilla esittelemässä nelihenkisen tiiminsä virtuaalitodellisuuspeliä, jota he ovat kehittäneet jopa puolustusvoimien käyttöön.

”Mun oma juttu on yrittäminen, sillä tykkään paljon valikoida sitä, mitä teen. Virtuaalinen ja lisätty todellisuus kiinnostavat minua todella paljon, ja niiden parissa tulen toivottavasti työskentelemään myös tulevaisuudessa. Näiden lisäksi myös yhteisöjen rakentaminen on todella tärkeää minulle.”

Alkuperäisessä simulaatiossa ollaan armeijassa puolijoukkueteltassa, jossa lämmitetään kamiinaa puilla virtuaalitodellisuudessa. Ideaa lähdettiin kehittämään vakavampaan suuntaan, kun Joonas törmäsi Slushissa vanhaan äidinkielen opettajaansa. Opettaja on ollut mukana FinEdu VR -hankkeessa, jossa tutkitaan virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia opetuskäytössä. Kun Joonas kertoi omasta unelmastaan tehdä harjoitussimulaatioita puolustusvoimien käyttöön, opettaja lupasi selvitellä asiaa. Asia eteni, ja lopulta puolustusvoimilta osoitettiin kiinnostusta – kunhan simulaatio toimisi taisteluensiapukoulutuksena. VR-pelin ansiosta tiimi pääsee myös mukaan Tanskan Nordefco ADL -konferenssiin huhtikuussa, joka on pohjoismaiden puolustusyhteistyön koulutustilaisuus.

Innostus yrittäjyyteen on syntynyt vasta ammattikorkeakouluopinnoissa, mutta tietotekniikasta Joonas on ollut kiinnostunut jo pienestä asti. Ensimmäisen kerran hän kuuli virtuaalitodellisuuslaseista ollessaan 10-vuotias. Hän kertoo kuvitelleensa silmilleen lasit, ja samaan aikaan ajaneensa autopelin kierrosta ympäri silmät kiinni. Edelleen VR-maailma kiehtoo: virtuaalitodellisuudessa voi luoda sellaisia maailmoja, kun vain itse haluaa. Lisätty todellisuus tulee Joonaksen mukaan todennäköisesti osin jopa korvaamaan virtuaalitodellisuutta, joten kiinnostus sitä kohtaan on luonnollinen jatkumo.

Joonas onkin ollut mukana monenlaisissa projekteissa esimerkiksi Osuuskunta Dynamon kautta, ja tälläkin hetkellä käynnissä on projektit esimerkiksi hackaton-tapahtuman ja pelikahvilan parissa. Joonas kertoo olleensa oikeassa paikassa oikeaan aikaan, jolloin hän on voinut kertoa omasta kiinnostuksestaan. Ilman verkostoja Joonas tuskin olisi päässyt näin moneen mukaan.

”Kaikilla toimilla pyrin ottamaan askelia lähemmäs lopullista unelmaani, eli taistelusimulaatioiden luomista sotilaskoulutusta varten. Kaikki projektit ohjaavat sinne päin.”

joonas.JPG

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s